Bel ons: +31 (0)6 348 55 915 volg ons:

Home » Portfolio » Retail marketing boven verwachting

Retail marketing boven verwachting

Excelsior Sport – actief in retail – heeft in 2013 zelf marketing rondom de kerstperiode ontwikkeld. Door een nieuw ingeslagen weg helpen wij hen met het professionaliseren en beter laten scoren van hun marketingacties.

Om 30% korting te compenseren heb je 43% meer transacties nodig voor het behalen van hetzelfde resultaat.

Onze aanpak

Voor de kerstperiode van 2014 hebben we een transactiegerichte retail marketing actie ontwikkeld en uitgevoerd. Omdat de beoogde actieperiode meerdere dagen betrof hebben we als thema ‘Estafette’ gekozen, met als kernboodschap: ‘Wij zetten alvast de eindsprint in’ en ‘Start flitsend het nieuwe jaar!’ Als propositie is 30% korting op alle sportartikelen en 20% korting op Garmin hartslagmeters ingezet.
Retail marketing Facebook actie Excelsior Sport
Om online een viraal effect te creëren hebben we op alle middelen een duidelijke call to action ingezet: ‘Tag een vriend die 30% korting verdient!’ Het taggen kon zowel op Facebook als op een nieuw ingerichte Instagram-account.

Het resultaat van de retail marketing actie

Om 30% korting te compenseren heb je 43% meer transacties nodig voor het behalen van hetzelfde resultaat. Uiteindelijk heeft deze actieperiode geresulteerd in 86% meer transacties en een verdubbeling van de omzet. Door de medewerkers goed te betrekken bij de ontwikkeling en uitvoering van deze actieperiode waren ze meer gemotiveerd en dachten nog actiever mee. Het heeft geresulteerd in een verdubbeling van het verkopen van bijproducten als sokken, kinesiotape, etc.

  • Retail marketing actie geeft resultaat.

  • Ruim 2.450 views op Facebook met 'slechts' 698 volgers.

  • Instore plafondborden met 30% actiekorting

Zij helpen ons bij het proces om een compleet nieuw bedrijf neer te zetten. Daarnaast scoren hun marketingacties altijd goed. Ze zijn net één van ons, zo begaan zijn zij met ons familiebedrijf.

Annemarie Gerner

Algemeen directeur Excelsior Sport

TAGS:

  • actie
  • Activatie
  • Marketing
  • Retail

Samenwerkende partijen:

  • Vormgeving:
  • Print en drukwerk:
Copyright © Ministry of Marketing. Alle rechten voorbehouden.