Bel ons: +31 (0)6 348 55 915 volg ons:

Home » Marketingadvies en Organisatie

Hoe maak je het potentieel van jouw bedrijf waar?

Om te kunnen groeien heb je vruchtbare omstandigheden nodig. Om die te creëren hebben wij een bewezen aanpak ontwikkeld: de 10 P’s van de Marketing. Samen kijken we via deze methodiek naar alle aspecten van jouw organisatie. Zo kunnen we in korte tijd bepalen aan welke knoppen je kan draaien om je ambities en doelen waar te maken.

Inzicht, overzicht en uitzicht

Bij veel organisaties zien wij dat marketing en communicatie verkeerd worden begrepen en ingezet. Het gevolg is dat er wordt geïnvesteerd in hap-snap-marketingactiviteiten die niets doen voor de marktpositie. Organisaties die marketing strategisch inrichten zijn hier minder snel toe geneigd. En dus succesvoller.

Onze 10 P’s dwingen je om je organisatie integraal te bekijken. Daardoor geven ze je inzicht, overzicht en uitzicht op kansen voor de korte en lange termijn. Zodat je je groeistrategie hierop in kunt richten.

Marketingadvies en -uitvoering

We doen onderzoek en lichten we je organisatie door op harde en zachte KPIs. Vervolgens krijg je een handig en overzichtelijk dashboard, waarmee we per marketing-P inzicht geven in je huidige situatie. Ook geven we praktische tips en visualisaties over hoe je je commerciële organisatie kunt verbeteren. Dat geeft overzicht in te maken (strategische) keuzes, zodat je met een goed gevoel richting kunt bepalen. En uitzicht krijgt op wat je kunt bereiken.

We verhelderen waar je voor staat en versimpelen te maken keuzes. We herontwerpen je marketingorganisatie vanuit de klantbehoefte, zodat jij kunt versnellen. En met onze ervaren (interim) marketingspecialisten kun je ruggespraak houden, net zoals je dat als werkgever ook doet met bijvoorbeeld een vaste arbeidsrechtsadvocaat of accountant.

Welke stappen nemen we?

1. Intake/interviews
2. Concurrentie-, markt- en doelgroeponderzoek
3. Klanttevredenheid (NPS)/medewerkerstevredenheid
4. Hefbomen (tools/workshops/visualisatie)
5. Uitwerking per P op het dashboard, roadmap & planning
6. Hulp bij uitvoering

hoe zorgen we dat het lukt?

De sleutel ligt bij je team. Onze analyses, strategieën en adviezen combineren we met het beïnvloeden van het gedrag van je mensen. Door letterlijk te verbeelden wat er speelt en wat er mogelijk is gaan we een liefdevolle confrontatie aan met de eigen waarneming. We zetten tools uit de TV-wereld in om jou en je team urgentie te laten voelen, context te geven en triggers en motivators voor resultaatgericht gedrag te identificeren. Zodat jouw team niet alleen ziet hoe het presteert, maar je koplopers de rest kunnen meenemen in effectief gedrag.

Om de nieuwe richting over te brengen bij je klanten en stakeholders realiseren we creatieve concepten om je doelgroep mee aan te spreken. We geven je onze creativiteit, zodat je kunt bewegen.

Welk resultaat kun je verwachten?

+ Een solide basis voor alle commerciële en marketingactiviteiten binnen je bedrijf;
+ Duidelijke rol- en taakverdeling binnen jouw (marketing)organisatie;
+ Bewustzijn, focus en draagkracht binnen je team;
+ Tools, workshops en confrontaties voor het stimuleren en activeren van resultaatgericht gedrag; 
+ Een overzichtelijk dashboard met roadmap en planning.

Neem contact op

  • Wat zo fijn is, is dat ze op strategisch niveau goed meedenken en tegelijkertijd creatieve invulling geven aan onze vraag.

    Patrick Brunn

    Directeur Unica Bodegraven

Copyright © Ministry of Marketing. Alle rechten voorbehouden.