Bel ons: +31 (0)6 348 55 915 volg ons:

Home » Marketing Performance Gap? » Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling

Richting bepalen kan complex zijn. Vaak zijn er veel ideeën, maar is het aanbrengen van focus lastig. Wij helpen je bij het anticiperen op een vernieuwende markt en vertalen onze analyses naar concrete marketingplannen, onderscheidende concepten en praktische verbeterprogramma’s.

Conceptontwikkeling is voor ons de stap na analyse en strategie, maar voor de daadwerkelijk uitvoering. Een eerste invulling van de ideeën die uit de strategie voortvloeien. We vertalen strategische keuzes naar concrete plannen en ideeën, zoals een positioneringsstrategie, waardeproposities of marketingcampagnes. Die vervolgens de basis zijn voor de activatie en uitvoering.

 

Nieuwe merken, producten of diensten

Onder conceptontwikkeling valt ook het introduceren van een nieuwe lijn producten of diensten. Ideeën kunnen worden ontwikkeld tot een testbaar prototype in de vorm van bijvoorbeeld een commerciële boodschap, propositie of (online) functionaliteit. Een zogeheten Minimum Viable Product (MVP), wat doorontwikkeld kan worden om zo goed mogelijk te passen bij interne doelen (bijvoorbeeld financiële, personele of technische mogelijkheden) en externe factoren (de vraag in de markt).

 

aandacht voor Intern draagvlak

Samen kunnen we de mooiste plannen en concepten bedenken, maar het succes ervan valt of staat met de betrokkenheid van je medewerkers. Zij leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan het succes van de gekozen richting. Wij zorgen dat de plannen worden ontsloten met de interne organisatie. Gedurende het traject werken we met een samengesteld team van MT-leden, medewerkers en onze specialisten. Daarnaast is het mogelijk om met medewerkerspresentaties of workshops het hele team te betrekken. Zo wordt het een plan waarin iedereen tijd heeft geïnvesteerd en op eigen wijze een bijdrage aan kan leveren.

 

Diensten en Portfolio

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jullie organisatie? Bekijk onze meer specifieke diensten hieronder of ontdek eerder ontwikkelde concepten in ons portfolio.

Neem contact op

  • Jullie campagne gaf het laatste zetje. Nu zijn we preferred supplier van één van Nederlands grootste bedrijven.

    Marco Valk

    Directeur evenementenbureau Co Solo

In theorie

Copyright © Ministry of Marketing. Alle rechten voorbehouden.