Trends en marktontwikkelingen

Trends en marktontwikkelingen - Ministry of Marketing

Onderzoek naar trends en marktontwikkelingen levert belangrijke informatie op voor de positioneringstrategie op langere termijn. In combinatie met de uitgebreide interne analyse en de concurrentieanalyse weten we op welke wijze je onderscheidend wijze moet gaan profileren. We kiezen dan gericht voor een juiste aanpak met een goed doordacht marketingcommunicatieplan.

Verzamelen, vertalen, confronteren

De basis van onderscheidend positioneren is de juiste informatie naar boven halen. De trends en marktontwikkelingen binnen jouw marken zetten we af tegen de sterke en minder sterke punten van je organisatie. Zo creëren we een ijkmoment of nulmeting om te zien waar jij met jouw bedrijf staat en of dat goed aansluit bij de doelgroep. Wij beschikken over de middelen, de kennis en het netwerk om op effectieve wijze de juiste informatie te verkrijgen, te vertalen, te confronteren en in te zetten.

Op basis van de uitkomsten van de analyses ontwikkelen we een onderscheidende positioneringstrategie, stellen we de marketing- en contentkalender op en activeren wij jouw doelmarkt.

Onze kennis halen wij uit onze jarenlange ervaring én uit bronnen als TNO, McKinsey, Nielsen, CBSFinancieel Dagblad, en vele anderen. Bekijk ook de resultaten van ons eigen onderzoek naar het effect van merkbekendheid op investeringsbeslissingen.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontvang ieder kwartaal interessante marketing tips en updates.

Elk kwartaal sturen we je een update met inspirerende tips, nieuwe marketinginzichten en interessante cases

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met online leads omzet verdubbelen?

Download de GRATIS whitepaper en leer hoe je succesvol een lead-genererend content-platform opzet en je bedrijf tot dé autoriteit in je vakgebied maakt.

Download whitepaper